Aydın Çine’de Asker Olmak

Sene 2010 bu kardeşiniz usta birliği için Aydın Çine‘de merkez karokolda asker. (DMA) Devriye aracı şoförüyüm. Gelir gelmez bir alt devrelik, bulaşık sırası, kasıntı 1500 komutanlar psikolojim darmaduman.  İlk çıktığım çarşıda bir vukuat. Merkez karakola alışamadan Aydın Çine Akçaova karakoluna sürüldüm 🙂

Güzel temiz bir havası vardı. Her yer bağ bahçe. Arada bi ineğim çalındı diye köylünün biri şikayete geliyordu. Bende askere gelirken Aydın deyince turistik mekanlar deniz kıyısı falan bekliyorum. Akçaova’da sadece 9 askeriz. Alt devrelikte yok, herkes işleri sırayla yapıyor. Karakol komutanın makam şöförü oldum.  Biraz rahata kavuştum. Akçaova’da 3 ay kaldım ve genellikle hayvan hırsızlığı, izinsiz define kazıları ve gecenin bir vakti sokakta düğün yapan insanlar ile uğraştık. Akabinde Aydın Çine merkezdeki şoför tezkere alınca bana da yeniden merkez karakol yolu gözüktü.

Aydın Çine merkez karakol’a geldiğimde alt devrelerim gelmiş bulaşık yıkamaya başlamışlar. 🙂 Bende iyi ki vukuat yapmışım kurtulduk işten havasındayım.  Nöbette uyumalar,  askerlik arkadaşlıkları veya kasıntı 1500 komutanlardan bahsetmeyeceğim. Şoför olduğum için Aydın Çine’nin 67 köyünü gezip görme fırsatı buldum. Buradaki birkaç köyden ve insanlarından bahsetmek istiyorum.

Aydın Çine Karakollar Köyü

Bu köyde her gün mutlaka 3-5 tane şikayette bulunan olur.  Köyün girişinde Ag*** Meyhanesi var. Bilmiyorum hala duruyor mu. Meyhanede yanında evler olmasına rağmen içeride konsomatrisler kadınlar var. Meyhane sahibi onların müşteri olduğunu iddia ediyor. Bizde sürekli baskına gidiyoruz. Aslına bakarsan sadece 1 komutan ile baskına gidiyoruz. Onunda derdi rahatsız olan aileler değilde, içeride olan konsomatris kadınlardan başkası olduğunu düşünmüyorum. Köyün merkezinde 1-2 kahve var. İkram ettiğiniz çaylar için sağ olun amcalar, sizleri seviyorum. Napıp duruonuz demenizi özlemle anıyorum…

Aydın Çine Çaltı Köyü

Aydın Muğla karayolu üzerinden direkt giriş yapılabilen küçük bir köy. Muhtarı çok cana yakın bir adamdı. Girişteki kahveden çok çay içtik sende hakkını helal et amca! Sağ ol, cansın… Ama Çaltı köyü deyince aklıma Çaltılı bir kız geliyor. İsmini veremeyeceğim. Çine’de ünlüdür. O semtin insanı eğer bu yazıyı okuyorsa muhakkak kafasında bir ampul yanar.  Sürekli evden yurttan kaçan apaçi çocuklarla takılan annesi karakollarda kızım kızım diye ağlayan şuan 20li yaşlara yeni giren bir kız.  En son bir yerde 7 erkeğin tecavüzüne uğradını internet gazatelerinden okudum. Günahını almayım ama tecavüz olduğunu düşünmüyorum. Askeri araçta 1 dakika yalnız kaldık arka koltukta parmağını şapırdata şapırdata yalamaya başladı. Allah akıl fikir versin!

Aydın Çine İbrahimkavağı Köyü

Çinenin en tepesindeki bu köy hiç unutmayacağım bir köy. Bir şirket köydeki dağlık alana rüzgar enerjisi ile üretilen santral kurmak istiyor. Ve 1 avuç köylü buna direniyor. Yaşam alanımıza santral yaptırmayız diye. Rüzgar enerjisi en temiz elektrik üretimini sağlasa bile hayvancılık ile geçinen bir köylünün santralde çıkan gürültüden hem insanın hem hayvanın arazide oldukça rahatsız olacağını düşünülmesi gerekiyor.  Çok olay oldu istemesem de köylüyle çok kez karşı karşıya kalıp müdahale ettik. Ama sizi seviyorum güzel insanlar, onurluca mücadele ettiniz. Umarım hakkınız olan arazilerde santralleri kurmalarına izin vermemiştirsiniz.

Son olarak Ey Çine esnafı! sizi sömüren özel işlerine alet ettiren komutanlara yüz vermeyin. Bir cacık yapamazlar. Ey arabımızdaki akü bitince ücret isteyemeden akü veren Sanayideki esnaf amca. Çocuğunun cebine 5 lira harçlık atabiliyor musun sanmıyorum. Verme ne yapabilirler size! Onların şekilleri savcıdan ve bölük komutanından öteye geçmez, geçemez.

Birkaç Fotoğraf; 

 irfan barutcu

Ormanda asker 3 saat boyunca beklerse…

ve tezkere...

Aydın Çine’ye veda zamanı.

3 Yorum yapılmış
  • Mustafa KARA
    5 Eylül 2014

    Bir de Elazığ’a bekleriz : )

    Cevap yaz
  • Ozan
    12 Ekim 2014

    S.Ü kızın adı soyadı 😀 19 yaşında 😛

    Cevap yaz
Yorumunuz?