Silinen Dosyaları Geri Getirmek Artık Çok Kolay!

Özellikle de iş yoğunluğunda masaüstünüz iğne atsan yere düşmeyecek vaziyete geldiğinde gereksiz dosyaları temizlerken, çok önemli bir dosyayı-resmi sildiğimiz olmuştur. İşte bu noktada silinen dosyaları geri getirmek için çabalarız. İnşallah böyle bir durum başınıza gelmez ama gelirse de aklınızda olsun!

Öncelikle, sildiğiniz dosyaları tamamen geriye getirebilmenizin gerçekten de kolay olmayacağını bilmelisiniz. Büyük miktarlar harcamanıza sebep olacağını aklınızda bulundurmalı ve dosyalarınızı düzenli bir şekilde yedeklemekten kaçınmamalısınız. Yedeklemelerin en büyük artısı ise, belirli veri kayıplarında kısa süreler içerisinde geriye kazanabilmek olacaktır.

Veri kayıpları yaşamanız durumunda sürücünüzü durdurmalısınız. Kurtarma metotlarına başvurmaksızın dosyaları geri yükleme şansını elde etmek istiyorsanız, kurtarma işlemine başlamadan etkilenen sürücünüzü kullanmamalısınız. Yanlışlıkla ya da farklı nedenden dolayı kaybolacak dosyalarınızı geri getirmenizin mümkün olduğunu da bilmelisiniz. Şimdi sizlere popüler ve son derece etkili üç programı anlatmak istiyoruz.

Silinen dosyaları kurtarma programları nelerdir?

DMDE Free Edition 

Yaşayacağınız herhangi bir veri kaybında DDME Free Edition Dosya kurtarma programını kullanabilirsiniz. Çeşitli sürücü türünü kapsayan detaylı bir program olduğunu bilmenizde fayda var. Sürücünüzü seçebilir ve Windows gezgini seçeneğini andıracak ara yüzle birlikte eski dosyalarınız arasında dolaşabilirsiniz. Ücretsiz sürümünde belirli kısıtlamaların olacağını söyleyebiliriz. Lisanslı ve ücretli sürümler de ise kusursuz bir kullanıma sahip olacağınızı düşünüyoruz.

Recuva 

Recuva programının yoğun bir kullanım alanı olduğunu ve sıklıkla tercih edildiğini belirtmeliyiz. Oldukça tecrübeli ve deneyimli bir çalışmanın ürünü olan sihirbaz bir ara yüzle karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. Silinmiş dosyalarınızın işlevini, sürücüsünü ya da konumunu kestirebilir ve kısa süreler içerisinde erişim sağlayabilirsiniz. Tarama işlemlerinizin başlamasıyla birlikte kurtaracağınız her dosya, kendi durumları oranınca puanlamayla karşınıza çıkacaktır.

PhotoRec 

Yalnızca fotoğrafları değil, yaklaşık 200 farklı türde dosyayı kurtarma şansına sahip olmak ister misiniz? PhotoRec programı, oldukça detaylı bir çalışmanın ürünü olarak karşınızda! Silinen dosyalarınıza kolay bir şekilde erişebileceksiniz. CD/DVD ve sabit disklerden USB ile veri kurtarımı gerçekleştiren bu programın, disk bölümlerindeki dosyaları kurtarabildiğini eklemek isteriz.

Fareyle kontrol edemeyeceğinizi ve komut satından bir işlevinin olduğunu aklınızda bulundurmalısınız. Program içerisinde yer alan menülerden yararlanabilirsiniz. Diskinizi salt okunur olarak bağlayabilir ve kurtaracağınız verilere silinmeden erişme şansı yakalayabilirsiniz.

Sonuç Olarak;

Verdiğim bu 3 özel dosya kurtarma programı ile silinen fotoğrafları, videoları vs. aklınıza gelebilecek tüm dosyaları kurtarmanız mümkün!

 

Yorum Yok
Yorumunuz?